2018. január 27., 17:00–21:00
Foglalás a 06-20-9100-899-es telefonszámon, vagy az info@hajosinas.hu e-mail címen lehetséges.
A Hajósinas bemutatja:

Tour de Bulgaria – Bolgár gasztronómiai-, bor- és kultúrális est sorozatát

Melynek első állomása:
Bulgária történelme és jelene, bolgár-magyar közös gyökerek, a bolgár gasztrónómia

Előadó:
Tavasz Patrícia
Bulgária szakértő

Borszakértő:
Rossen Tkatchenko, a bolgár borok magyarországi nagykövete, a Bolgár-Magyar Gazdasági Kamara Elnöke

Díszvendég:
Tanev Dimiter
Elnök, Magyarországi Bolgárok Egyesülete

A borok:

1., Zagreus borászat – Fehér Mavrud (Blanc de Noir)
2., Terra Tangra borászat – Rozsdás Muskotály
3., Katarzyna borászat – Le Rose (Syrah, Malbec, Cabernet Franc)
4., Terra Tangra borászat – Yatrus – Syrah
5., Terra Tangra Borászat – Black Label – Rubin (őshonos bolgár vörös szőlőfajta, a Syrah és a Nebbiolo keresztezése)
6., Terra Tangra borászat – Black Label – Mavrud (őshonos bolgár vörös szőlőfajta)
7., Castra Rubra borászat – Zahír – Vörös cuvee (Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese és Alicante Bouchet)

Mezze:

Bolgár Mártogatósok:
Ljutenica (édes paprikakrém)
Kjopalu (különleges bolgár padlizsánkrém)
Majonézes padlizsánkrém
Haydari Meze (pikáns sajtkrém sirene sajtból)
Tarama Hayver (halkrém ikrával)
Sznezsanka (pépesített joghurt uborkával, fokhagymával)

Lukanka (különleges érlelt bolgár szalámi)
Szirene sajtok (tehén-, juh-, kecske- és bivalytejből)
Lozovi Sarmi (húsmentes töltött szőlőlevél)
Bolgár küfte és kebabcse (grillfasírt és grillkolbász sertéshúsból)
Sült paprika saláta
Bolgár házi savanyúság
Banica (felvert tojás, joghurt és morzsolt sirene sajt elegye rétestésztában)