2018. május 12., 19:00–21:00
Foglalás a 06-20-9100-899-es telefonszámon, vagy az info@hajosinas.hu e-mail címen lehetséges.
A részvételi létszám korlátozott, asztalfoglalás erősen ajánlott!

A Hajósinas bemutatja:

Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította 2009-ben, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték.

A Meszecsinka nyerte az év legjobb világzenei albumáért járó Fonogram-díjat 2018-ban!

Meszecsinka hét nyelven énekel, négy országból jön (Magyarország, Bulgária, Lengyelország és Horvátország) és
Csodaországba tart, ahol a magyar és a bolgár folklór együtt él a flamencoval és a pszichedelikus rockkal, az orientális azexperimentálissal.

A zenekar aktívan turnézik. Bejárta Európát, játszott USA-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös téren és road movie-t a Balkánon. A Kinyílok c. klip a vezető világzenei kiadó World Music Network és Európa egyik legismertebb népzenei magazinja, az fRoots video Top10-ében érte el a hatodik helyet.

Már az első albuma (2012) nemzetközi érdeklődést váltott ki, amely a német Hiperbole Records általi kiadáshoz és sok turnéhoz vezetett.
A második albumát (2014) a Vidor Fesztivál nagy színpadán mutatta be, 1500 ember előtt. 2015 nyarán jelent meg egy négy számos EP, amelyről azt írta a NOWMagazin: „olyan tűz ég benne, ami felperzsel”. Ősszel egy művésziklippel jelentkezett a zenekar.

A Global Hotspots program keretében Magyarország kulturális követeként előadásokat és workshopokat tartott dán iskolákban és egyetemeken. Meszecsinkát beválasztották azon tíz zenekar közé, akik a Budapesten megrendezésre kerülő WOMEX nulladik napján léptek fel nemzetközi szakemberek előtt.